Just another brain-dead techie with views on everything under the sun!

Tuesday, November 12, 2002

I'm the Answer-Guy!!

First of all... the answers to the quiz...

1." What can you say about a 25 year old girl who died?"
Ans: Love Story by Erich Segal

2. "Dorothy lived in the midst of the great Kansas prairies, with Uncle Henry, who was a farmer, and Aunt Em, who was the farmer's wife."
Ans: The Wonderful Wizard of Oz by Frank Baum

3. "The great fish moved silently through the night water, propelled by short sweeps of its crescent tail."
Ans: Jaws by Peter Benchley

4. "The drought had lasted now for ten million years, and the reign of the terrible lizards had long since ended."
Ans: 2001: A Space Odyssey by Arthur C. Clarke

5. "Amerigo Bonasera sat in New York Criminal Court Number 3 and waited for justice; vengeance on the men who had so cruelly hurt his daughter, who had tried to dishonor her."
Ans: The Godfather by Mario Puzo

6. "Lolita, light of my life, fire of my loin."
Ans: Lolita by Vladimir Nabokov

7. "Call me Ishmael."
Ans: Moby Dick by Herman Melville

8. "All children, except one, grow up."
Ans: Peter Pan by JM Barrie

9. "Most motorcars are conglomerations (this is a long word for bundles) of steel and wire and rubber and plastic, and electricity and oil and gasoline and water, and the toffee papers you pushed down the crack in the back seat last Sunday."
Ans: Chitty Chitty Bang Bang by Ian Fleming

10. "It was seven o'clock of a very warm evening in the Seeonee hills when Father Wolf woke up from his day's rest, scratched himself, yawned, and spread out his paws one after the other to get rid of the sleepy feeling in their tips."
Ans: The Jungle Book by Ruyard Kipling

... Now for the credits!! ;-)

Only one person could get all the answers right!! ... and that person is .... Rohini.... Congratulations!!!!

*grinning sheepishly* ... thats the only prize I can give!! :p

Ok ... now on to other things... i.e. the definition of happiness!!

I had invited you all to define happiness... and some of you did so in the comments box... see below for the blog dated 10th November 2002.... Now it is my turn!

According to me life is like a journey through a dark night. You can't see much further up the road, so you stumble along the path towards the final destination. Sometimes... along comes a firefly, flitting around you, glowing as it buzzes around you... a tiny speck of light in the pitch black expanse of the night! You reach out and clasp your palms gently around the firefly and bring your hands closer to your face... then slowly open the hands. The tiny glow of the firefly lights up your face!!

The firefly fleeting around you, is a moment of happiness! It is upto you to gently grasp it and enjoy the moment when it lights up your face. Then... the glow dies down and the world is pitch black again! You must continue your journey with the memories of the moments of happiness that touched your life.

A wise man knows that he should not stand on the path, hoping for the firefly to glow again or thinking too much about the beauty of the moment that passed. He knows that fireflies abound along the path of life. One has only to keep a lookout for them and when one is spotted... enjoy the moment and continue walking!

Happiness is a drink best enjoyed in small sips!!

Hee hee!! ... I hope that was not too philosophical!!! ;-)

So... don't worry... be happy!!



Post a Comment

<< Home

Sameer/Male/27. Hails from India/Maharashtra/Mumbai/Prabhadevi, speaks Marathi, English and Hindi. Spends 60% of daytime online. Uses a Faster (1M+) connection. And likes Reading/Computers.